Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.10.09.
Angela Merkel és Markus Söder is arra figyelmeztetnek, vészesen emelkednek a fertőzésszámok, újabb intézkedésekre lesz szükség a járvány lassításához.
Pintér M. Lajos
2020.01.07.
Újra Sebastian Kurz Ausztria kancellárja. Az Osztrák Néppárt kormányfője az Osztrák Szabadságpártot a Zöldekre cserélte. A következő hónapokban kiderül, hogy működik a különös házasság.
Pintér M. Lajos
2020.01.04.
Sebastian Kurz új partnere repes az örömtől, hogy a politikai húsosfazék közelébe férkőzhet.
Sebastian Kurz, a konzervatív Osztrák Néppárt listavezetője szerda este bejelentette, hogy sikerült konkrét eredményeket elérniük a Zöldekkel történő koalíciós egyeztetésekben.
Ausztriában a kormányzóképesség érdekében megpróbálják összeházasítani az összeházasíthatatlant.
Furcsa fordulatot tett a konzervatív osztrák politikus, aki a radikális jobboldal helyett ezúttal a zöldpártiakat hívja kormányzati násztáncba. Elsőre nehéz elképzelni, hogyan fésülik össze alapelveiket és alapértékeiket. Vagy a hatalom oltárán a boldog Ausztriában sincsenek elvek?
Ép ésszel felfoghatatlan, mekkorát fordult a konzervatív osztrák politikus, korábbi és leendő kancellár, mely a soros ciklusra lecseréli jobboldali radikális exszövetségesét.
A zöldekkel nincs túl sok esélye a koalíciókötésnek, egyedül pedig nem megy.
Óriási jelentőséggel bír az EP-választás Németországban is.
2018.04.21.
Továbbra is élvezi a széles társadalom támogatását a Sebastian Kurz vezette néppárti-szabadságpárti kormány. Mindezt alátámasztják az idén megtartott tartományi választások, és az országos felmérések is. Hétvégén Salzburg tartományban és Innsbruck városában rendeznek választásokat. Mindkét helyen jól szerepelhetnek a kormánypártok, és a vezetésben is helyet kaphatnak.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?