Blogolj!
A Ponta-kormány oktatásügyi minisztere által vezetett bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Nemzeti Iskola (SNSPA) sem maradhat ki a liberális láncolatból.
Pintér M. Lajos
2020.01.07.
A voksok 45 százalékára számíthatnának, ha most rendeznék a parlamenti választásokat.
Milyen világban élünk? Egy két apró szívesség egymillió euróért cserébe, és még meg is büntetnek érte. Már Románia sem a régi.
Címkék: Románia
Pintér M. Lajos
2019.12.24.
Ép ésszel fel nem fogható, mire képes az igazságszolgáltatásnak nem nevezhető korrupciógyár keleti szomszédunknál.
A belföldi szavazóhelyiségek zárása után közzétett exit poll-becslések szerint a tisztségben lévő Klaus Iohannis jobboldali államfő vasárnap magabiztos győzelmet aratott a romániai elnökválasztás második fordulójában szociáldemokrata ellenfele, Viorica Dancila exminiszterelnök felett, és így a következő öt évben is ő lesz Románia elnöke.
2019.11.24.
Helyi idő szerint vasárnap reggel hét órakor - magyar idő szerint 6-kor - kinyitottak a belföldi szavazóhelyiségek Romániában, ahol most tartják az elnökválasztás második fordulóját.
Pintér M. Lajos
2019.11.20.
Válogatott vádakat vág egymás fejéhez a két elnökjelölt.
Pintér M. Lajos
2019.11.13.
Klaus Iohannis nem áll szóba kihívójával, Viorica Dancilával.
Pintér M. Lajos
2019.11.11.
A bukott szociáldemokrata kormányfő, Viorica Dancila lesz Klaus Iohannis jelenlegi államfő kihívója a második körben, november 24-én. Kelemen Hunor, az RMDSZ jelöltje elégedett.
Bárhogy is van, életveszélyesek a román sofőrök, és nem csak a tengerparton. Nagy számban élnek szerekkel, és akkor a vezetés közbeni mobilozásról még nem is beszéltünk...

Ezeket a cikkeket olvastad már?