Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.01.07.
Újra Sebastian Kurz Ausztria kancellárja. Az Osztrák Néppárt kormányfője az Osztrák Szabadságpártot a Zöldekre cserélte. A következő hónapokban kiderül, hogy működik a különös házasság.
Pintér M. Lajos
2020.01.04.
Sebastian Kurz új partnere repes az örömtől, hogy a politikai húsosfazék közelébe férkőzhet.
Sebastian Kurz, a konzervatív Osztrák Néppárt listavezetője szerda este bejelentette, hogy sikerült konkrét eredményeket elérniük a Zöldekkel történő koalíciós egyeztetésekben.
Ausztriában a kormányzóképesség érdekében megpróbálják összeházasítani az összeházasíthatatlant.
Furcsa fordulatot tett a konzervatív osztrák politikus, aki a radikális jobboldal helyett ezúttal a zöldpártiakat hívja kormányzati násztáncba. Elsőre nehéz elképzelni, hogyan fésülik össze alapelveiket és alapértékeiket. Vagy a hatalom oltárán a boldog Ausztriában sincsenek elvek?
Ép ésszel felfoghatatlan, mekkorát fordult a konzervatív osztrák politikus, korábbi és leendő kancellár, mely a soros ciklusra lecseréli jobboldali radikális exszövetségesét.
A zöldekkel nincs túl sok esélye a koalíciókötésnek, egyedül pedig nem megy.
2018.04.21.
Továbbra is élvezi a széles társadalom támogatását a Sebastian Kurz vezette néppárti-szabadságpárti kormány. Mindezt alátámasztják az idén megtartott tartományi választások, és az országos felmérések is. Hétvégén Salzburg tartományban és Innsbruck városában rendeznek választásokat. Mindkét helyen jól szerepelhetnek a kormánypártok, és a vezetésben is helyet kaphatnak.
A vártnál is nagyobb győzelmet aratott a Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt a hétvégi tiroli tartományi választáson, így nyugodtan kezdhet kormányalakítási tárgyalásokba, mivel több esetleges partner közül is választhat. A kormánypárt nagy menetelése tavaly októberben kezdődött, amikor a néppárt nagy fölénnyel diadalmaskodott, majd pedig az alsó-ausztriai tartományi voksoláson szerzett abszolút többséget. Vasárnap Karintia következik, de ott nem a néppárt az esélyes.
2017.12.30.
Németország, Ausztria, Nagy-Britannia és Katalónia volt a figyelem középpontjában.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?