Blogolj!
2020.10.18.
Montenegró követi Franciaországot és öt városban vezetik be holnaptól az éjszakai kijárási tilalmat, valamint bezárnak az iskolák, óvodák és a vendéglátóhelyek.
2020.09.28.
A döntést a rossz járványügyi mutatók miatt kellet meghozni Niksiben, Beranében és Andrijevicán.
2020.09.12.
Kijárási tilalom, üzletbezárások, közlekedési korlátozások léphetnek életbe ismét Montenegróban, ha tovább romlik a járványügyi helyzet, az Adria-parti országban ugyanis az utóbbi hetekben jelentősen megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, az illetékesek pedig szeretnék elkerülni, hogy még jobban berobbanjon a járvány - közölte a montenegrói közszolgálati televízió szombaton.
2020.07.22.
Szerdától ismét járványhelyzetet hirdettek Montenegró egész területén, annak ellenére, hogy az Adria-parti ország korábban koronamentes övezetté nyilvánította magát, hiszen 42 napon át nem volt új fertőzött.
Ragnar Volarus
2020.07.17.
A montenegrói főváros, Podgorica vesztegzár alá helyezését fontolgatja az ottani válságstáb a koronavírus-fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt.
2020.07.11.
A fertőzöttek számának növekedése miatt Montenegró újabb szabályokat hozott arra, kik és milyen feltételek mellett léphetnek be az országba. Koszovó pedig az országban élőket fegyelmezné szigorúbb intézkedésekkel.
2020.07.02.
Ha a koronavírus aktív marad Szerbiában, ősztől ismét virtuális oktatást vezetnének be, de csak minden második héten, vagyis a diákok felváltva egyik héten iskolába járnának, a másik héten pedig otthon, online órákon vennének részt - közölte a Mladen Sarcevic szerb oktatási miniszter a Blic című napilap csütörtöki számában. Mivel hazai oktatáspolitikusok is többször utaltak rá, hogy még nincs vége Magyarországon a digitális oktatásnak, könnyen lehet, hogy ránk is ez vár.
Pintér M. Lajos
2020.02.08.
A szakértő szerint erre van jelenleg a legnagyobb esély, mivel az unió még nincs felkészülve egy muszlim vallású tagállamra.

Ezeket a cikkeket olvastad már?