Blogolj!
2020.10.10.
Csupán egy nap alatt több mint hétszáz illegális bevándorló érkezett a Kanári-szigetekre. Ilyen mennyiségű embertömegre 2006 óta nem volt példa.
2020.10.06.
A balközép olasz kormány tagjai a "gyűlöletes propagandatörvények" eltörlésének nevezték a volt belügyminiszter, Matteo Salvini migrációs intézkedéseinek módosítását kedden, amellyel újranyitották a kikötőket, valamint bővítették a menedékkérelmi rendszert a migránsok állampolgársághoz jutásának felgyorsításával.
Dorogi László
2020.10.05.
Az észak-európai ország Ausztriához és a V4-ekhez hasonlóan nem hajlandó a leégett leszboszi menekülttáborból migránsokat fogadni. Már nem ízlik, amit főztek maguknak?
Pintér M. Lajos
2020.10.04.
Az olasz balliberálisok fullba tolják a boszorkányüldözést, de nagyon könnyen ráfaraghatnak, ha visszafelé sül el a fegyverük.
2020.10.03.
Ahogy azzal már mi is foglalkoztunk korábban, Matteo Salvinit szombatra előzetes bírósági tárgyalásra idézték egy migránscsoport feltartóztatása miatt, a legfrissebb hírek szerint ezzel kapcsolatban mások mellett Giuseppe Conte olasz miniszterelnököt is beidézte meghallgatásra a szicíliai miniszteri bíróság.
2020.10.03.
Bíróság elé állítanak, mert megvédtem hazámat, életeket mentettem, tiszteletben tartottam a törvényeket és felébresztettem Európát - hangoztatta a volt belügyminiszter Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt vezetője a szicíliai Cataniában péntek este. Salvinit szombatra előzetes bírósági tárgyalásra idézték egy migránscsoport feltartóztatása miatt.
Ragnar Volarus
2020.09.23.
A tagállamok felelőssége, szolidaritása és a humanitárius kötelezettségek teljesítése áll az Európai Bizottsága új migrációs és menekültügyi paktumjavaslata középpontjában, amelyet a testület elnöke mutatott be szerdán Brüsszelben.
2020.09.11.
Mivel több helyszínen keletkezett a tűz, vélhetően gyújtogatás miatt égett le a görögországi Leszbosz szigetén a Moria nevű tábor - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
Pintér M. Lajos
2020.08.30.
A helyiek szerint Szicília és Lampedusa nem fizetheti meg Brüsszel közönyének és Róma hallgatásának árát. Nem engedik, hogy migránstáborrá változtassák a környéket.
Pintér M. Lajos
2020.08.26.
Félő, hogy új gócpontot talál a koronavírus a Balkánon.

Ezeket a cikkeket olvastad már?