Blogolj!
Pintér M. Lajos
2020.02.11.
Korábban Trump elnök csak annyit ismert el, hogy sokaknak fáj a fejük...
2020.02.03.
Irán kész együttműködni az Európai Unióval a 2015-ös többhatalmi atomalku megmentéséért – jelentette ki Haszan Róháni iráni elnök hétfőn, Josep Borrell-lel, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével tartott megbeszélései során Teheránban – írja az ISNA félhivatalos iráni hírügynökség.
Címkék: Európai Unió, Irán, USA
2020.01.18.
Továbbra sem akarnak csillapodni az iráni-amerikai kedélyek, ezúttal Haszan Róháni iráni elnök szúrt oda, aki globális uszítónak nevezte Donald Trumpot, szerinte az amerikai elnök hivatali ideje alatt a világ több régiójában is csak rontott a helyzeten.
2020.01.18.
Irán Ukrajnába küldi a hadseregük által január 8-án véletlenül lelőtt ukrán utasszállító repülőgép feketedobozait - jelentette szombaton a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség egy helyi légügyi tisztségviselőre hivatkozva.
Dorogi László
2020.01.12.
Négy különböző egyetemről is tüntetések indultak Iránban, miután az ország hadserege elismerte, ők lőtték ki szerda hajnalban azt az ukrán utasszállító repülőgépet, amelynek fedélzetén 176-an utaztak.
Pintér M. Lajos
2020.01.10.
A perzsa állam fenyegetőzött, de csak korlátozott csapásokkal válaszolt. Az USA-ban beindította az elnökválasztási kampány rakétáit, elmélyítette a republikánusok és a demokraták közötti frontvonalakat Trump elnök múlt heti bagdadi támadása.
Pintér M. Lajos
2020.01.10.
Az amerikai elnök szerint egy konkrét merényletet akadályoztak meg Irán második emberének likvidálásával.
2020.01.08.
Ahogy azt mi is írtuk, Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra. A támadásokkal kapcsolatban Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője úgy nyilatkozott egy, az iráni tévében is közvetített rendezvényen, hogy „éjszaka arcul csaptuk őket".
2020.01.08.
Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra, megtorlásul amiért Washington dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornokát. Egyúttal figyelmeztette az Egyesült Államokat és régióbeli szövetségeseit, hogy ne próbálják az iráni támadást megtorolni.
Az iráni-amerikai viszályra reagálva Ursula von der Leyen elmondta, hogy vissza kell térni a megoldást kínáló politikai párbeszédhez és a fegyverek használatának azonnal véget kell vetni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?