Blogolj!
2018.04.30.
Kiváló térképen nézhetjük meg, hogy váltogatta a színeit Németország.
Címkék: Németország
Az Európai Néppártnak lehet a legnagyobb frakciója a 2019-ben felálló új Európai Parlamentnek. Nagyot erősödhetnek az euroszkeptikus erők, míg a baloldali pártok gyengüléséből a liberális erők profitálhatnak. Persze a következő egy évben még nagyot változhatnak a most látott erőviszonyok, mivel az EP-választáson sok esetben másként viselkednek a szavazók, mint egy országgyűlési, vagy önkormányzati voksoláson.
2018.04.21.
Továbbra is élvezi a széles társadalom támogatását a Sebastian Kurz vezette néppárti-szabadságpárti kormány. Mindezt alátámasztják az idén megtartott tartományi választások, és az országos felmérések is. Hétvégén Salzburg tartományban és Innsbruck városában rendeznek választásokat. Mindkét helyen jól szerepelhetnek a kormánypártok, és a vezetésben is helyet kaphatnak.
2018.04.18.
Egy friss térkép szerint Lengyelországban a vaddisznók előfordulásának gyakorisága is befolyásolja a választói preferenciát.
2018.04.15.
Egy nagyon érdekes elemzés látott napvilágot a magyar választás után.
Tóth Marcell
2018.04.14.
Mindenki elsősorban a szerint értékeli a dúmai vegyifegyver-támadást és az ezt követő amerikai, angol, francia megtorlást, hogy milyen viszonyban áll a szíriai rezsimmel.
Új szempontokat kell figyelembe venniük a német szülőknek, amikor iskolát választanak a gyermekeiknek.
Tóth Marcell
2018.03.29.
Irakban a népesség mintegy három százaléka nem muzulmán, akiknek a többsége keresztény. A terror, a kisebbségi lét, az Iszlám Állam és más szélsőségesek terrorja ellenére közösségük továbbra is létezik.
Címkék: Irak, Iszlám Állam
Tóth Marcell
2018.03.29.
Érdemes figyelni arra, hogy mi zajlik Európa legújabb államában, az alig tízesztendős Koszovóban.
Címkék: Koszovó, Szerbia
Tóth Marcell
2018.03.22.
Az előadást bemutatja: a koszovói parlament.

Ezeket a cikkeket olvastad már?