1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

A tanárt lefejező férfi márciusban kapott menekült státust Franciaországban


Mi is beszámoltunk arról a brutális gyilkosságról, amit péntek délután követtek el Franciaország Conflans-Sainte-Honorine nevű külvárosban, amelyről most újabb megdöbbentő részletek derültek ki.

Azt már tegnap is lehetett tudni, egy 18 éves, moszkvai születésű csecsen férfi a nyílt a nyílt utcán késsel támadt áldozatára, majd lefejezte. A tettest a rendőrök lelőtték, miután nem engedelmeskedett a felszólításuknak. Most, a bestiális gyilkosság másnapján végre Jean-François Ricard terrorelhárítási főügyész is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki elmondta, hogy terrorista indítékkal elkövetett gyilkosság miatt indítottak nyomozást az ügyben.

Majd hozzátette: az elkövető márciusban menekültstátuszt és tízéves tartózkodási engedélyt kapott Franciaországban, a titkosszolgálatok előtt sem volt ismert.

Franciaország számos csecsennek nyújtott menedéket a kilencvenes években valamint a kétezres évek elején, miután az orosz hadsereg offenzívát indított iszlamista szakadárok ellen.

A főügyész azt is elmondta, hogy a hatóságok őrizetbe vették az elkövető több családtagját. Összesen kilenc embert fogtak el, köztük a gyilkos szüleit, nagyapját, 17 éves öccsét, egyik diáktársának apját és egy másik férfit, valamint több barátját. Mint mondta, az elkövető apjának egyik féltestvére 2014-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában.

A nyomozás eddigi eredményei szerint a gyilkos a helyi diákoktól kérdezősködött Samuel Paty-ról, a későbbi áldozatról. A 47 éves, földrajz–történelem szakos oktató fejéről fényképet is közzétett a Twitteren, azt írta hozzá: üzeni a „hitetlenek vezetőjének”, Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy végzett egy „pokolfajzattal, aki becsmérelte Mohamed prófétát”.

A párizsi orosz nagykövetség úgy nyilatkozott az ügyben, hogy a támadónak nem volt kapcsolata Oroszországgal. A meggyilkolt tanár középiskoláját ellepték a gyászolók.

(Fotók: infostart.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/101467/pics/lead_800x600.jpg
Franciaország,gyilkosság,Terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?