1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

Szigorítások jöhetnek Lengyelországban

Kálovics Tibor

A világjárvány kitörése óta a legmagasabbra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Lengyelországban. Az egészségügyi tárca szóvívója már kilátásba helyezett több járványügyi szigorításokat.

A mai napon 1587 új fertőzöttet regisztráltak Lengyelországban, ami a legmagasabb napi növekmény. Az új eseteket több mint 24 ezer elvégzett teszt alapján azonosították. Az országban jelenleg 15 264 aktív fertőzöttet tartanak számon. Összesen eddig 84 396 fertőzöttet regisztráltak. Eddig 2392, többségében más krónikus betegségben is szenvedő beteg, hunyt el, az utóbbi huszonnégy órában 23-an. 

Wojciech Andrusiewicz az egészségügyi tárca szóvivője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a növekmény nem a nagy járványgócok rovására írandó, hanem a nyári hónapok után intenzívebbé vált mindennapi kapcsolatok eredménye.A szóvívó megerősítette, hogy egy-egy gondozóotthon lakosait nagyobb mértékben érte a fertőzés, és emiatt kénytelenek voltak a látogatási tilalmat kezdeményezni. 

Andrusiewicz hangsúlyozta, a a járvány alatt érvényesített alapvető egészségügyi szabályok betartásának fontosságát és bejelentette, hogy az egészségügyi miniszter javasolni fogja a szigorításokat. Ezek elsősorban a "piros" és "sárga" járásokat érinti, ahol több mint 12 illetve 6-12 új esetet jegyeztek fel 10 ezer lakosra levetítve. A 380 lengyelországi járás közül szombattól kettő "pirosnak", tizennyolc pedig "sárgának" minősül. 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/100606/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Lengyelország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?