1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

Koronavírus: majdnem 3000 új fertőzött Csehországban

Kálovics Tibor

Csaknem háromezerrel nőtt csütörtökön az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Csehországban. A járvány kezdete óta ez a második legmagasabb növekedésnek számít.

A fertőzöttek száma immáron a 30 ezeret is meghaladta. A növekedés üteme szeptemberben gyorsult fel, korábban a napi 500-at sem lépte át, ebben a hónapban viszont két napot leszámítva mindig elérte a félezret. Ennek a hétnek az első négy napján a fertőzött esetek mennyisége a 9100-at is elérte. 

A statisztikák szerint jelenleg 670 embert kezelnek kórházban, 131-en súlyos állapotban vannak. Eddig 142-en haltak meg a vírus okozta betegségben, majdnem a fele ezeknek az embereknek szeptemberben hunyt el. Kiszivárgott információk szerint Roman Prymula egészségügyi miniszter már attól tart, hogy amennyiben így emelkedik a kórházban kezeltek száma, akkor a szakszemélyzettel és a speciális kórházi ágyakkal is gond lehet. 

A tesztek száma átlagban 20 ezer között mozog napon. A legfertőzöttebb régiónak Prága számít, ahol százezer lakosra 205 fertőzött jut. A 70 csehországi járásból több mint harmincban száz felett van a százezer lakosra eső fertőzöttek száma.

Címkék: Csehország
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/100602/pics/lead_800x600.jpg
Csehország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?