1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

Von der Leyen bemutatta az új migrációs paktumot, nincs kötelező kvóta

Ragnar Volarus

A tagállamok felelőssége, szolidaritása és a humanitárius kötelezettségek teljesítése áll az Európai Bizottsága új migrációs és menekültügyi paktumjavaslata középpontjában, amelyet a testület elnöke mutatott be szerdán Brüsszelben.

Ursula von der Leyen kiemelte: az uniós bizottság javaslata kiigazított és gyorsabb eljárásokat határoz meg a menekültügyi és migrációs rendszer egészében. 

Egyensúlyba hozza a felelősség és a szolidaritás tisztességes megosztásának elveit, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy helyreálljon a tagállamok közötti és az unió migrációkezelési képességébe vetett bizalom - mondta.

A javaslat közös irányítást, jobb stratégiai tervezést szorgalmaz az uniós és a nemzeti politikák összehangolása és a kölcsönös bizalom erősítése érdekében. A migrációs kihívás tekintetében a tagállamok eltérő helyzete, valamint a migrációs nyomás változásai miatt az Európai Bizottság a tagállamok rugalmas együttműködésének rendszerét javasolja - mondta az elnök.

Tehát végül nagy nehezen sikerült elérni, hogy kikerült a menekültek kötelező szétosztását tartalmazó kvóta. Az új javaslat a menekültügyi eljárások felpörgetésével tehermentesítené az elsődleges befogadó országokat, és további újdonság, hogy az EU határain kívül elkezdődne a menedékkérők átvilágítása, személyazonosságuk ellenőrzése.

A terv másik fontos elem a tagállamok közötti szolidaritás kérdése. Ezt korábban a menedékkérők kvóták szerinti kötelező elosztását jelentette volna, de ezt Magyarország és Lengyelország nem hajtotta végre. A bizottság által most javasolt rugalmas szolidaritás jelentheti a menekültek befogadását, de a tagállamok választhatják azt is, hogy segítenek a menedékjogra nem jogosultak visszatoloncolásában. Ez hangsúlyozottan önkéntes alapon történik majd.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/100514/pics/lead_800x600.jpg
migráció,Ursula von der Leyen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?