1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

Brutálisan tombol a járvány Ukrajnában

Pintér M. Lajos

Ismét több mint háromezer új fertőzöttet regisztráltak.

Illusztráció: pixabay.com

Továbbra is gyors ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, szombatra is több mint 3200 új beteget regisztráltak. Velük együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma már megközelítette a 172 ezret, az elhunytaké pedig már meghaladta a 3,5 ezret – jelenti az MTI.

Az elmúlt napon 3240 új esettel 172 712-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 48 újabb halálos áldozattal 3516-ra emelkedett, miközben eddig 76 754-en gyógyultak meg, közülük előző nap 1268-an. Jelenleg 92 442 aktív koronavírus-fertőzöttet jegyeznek, számuk 1924-gyel nőtt egy nap alatt, jelenleg 177 páciens állapota minősül súlyosnak. A héten szerdán regisztrálták egyébként a járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3584-et, az eddigi legtöbb napi halálos áldozatot, 76-ot pedig kedden.

A kormány veszélyhelyzeti bizottsága felülvizsgálta az ország településeinek színes – azaz zöld, sárga, narancs és vörös – besorolását, ami hétfőtől lép életbe. A kórházi ágyak leterheltségének határértékét 50-ről 70 százalékra emelték a vörös besoroláshoz. Így a vörösből az enyhébb, narancs besorolásba került át három megyeszékhely az erősen fertőzöttnek számító nyugati országrészben: Ivano-Frankivszk, Ternopil és Csernyivci. Mindhárom vezetése hevesen tiltakozott a legszigorúbb korlátozásokkal – egyebek mellett a közösségi közlekedés leállításával és az iskolák bezárásával – járó vörös besorolás ellen.

Kárpátalján viszont továbbra is „vörös” maradt Csap település. Narancs besorolású lett Ungvár, sárga Beregszász, Munkács és Huszt. A főváros, Kijev továbbra is narancs besorolású. A narancs zónában egyéb szigorítások mellett a sport-, kulturális, vallási és egyéb rendezvények résztvevőinek létszáma legfeljebb 220 fő lehet.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/100346/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?