1820 fertőzött, 38 halott
820 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 56 098 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett,
Blogolj!

Újabb szigorításokat vezettek be Szlovéniában

Kálovics Tibor

A fertőzöttek számának növekedése miatt Szlovéniában kötelező lesz a maszk viselése zárt és nyitott térben egyaránt.

Jelko Kacin szlovén kormányszóvívó a kabinet mai ülését követően jelentette be a szigorításokat amelyek hétvégétől életbe lépnek. Eddig csak a nyilvános helyeken kellett viselni a maszkot az országban, szombattól azonban a piacokon, a városközpontokban és a szabadtéri rendezvényeken is kötelező lesz.Az iskolákban a 7. osztálytól felfelé mindenkinek kötelező lesz a védőfelszerelést viselni az osztályteremben is. Eddig ez a szabály csak a közösségi helyiségekre vonatkozott. 

A munkahelyre való belépés előtt kötelező lesz a testhőmérséklet mérése is. A kormány a jövő héten küldi a parlament elé azt a törvénymódosítási javaslatot, amely engedélyezi úgy is a háromnapos betegszabadságot a munkavállalóknak, ha arról nincs orvosi igazolás. A szórakozó helyeknek este 10-től be kell zárniuk. 

A kabinet jelenleg is újabb rendeleteket készít elő, amelyek a fertőzöttek számának további növekedése esetén lépnének életbe. Ezek közé tartozik, hogy egy összejövetelen tíz fő helyett már csak maximum hatan lehetnének jelen. 

A tegnapi nap a szlovén kormány adatai szerint 4058-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, amely 104-el növekedett. Miután egy ember meghalt, 136-ra nőtt az áldozatok száma. A kórházi ellátásra szoruló betegek száma megkétszereződött. Az aktív betegek száma először lépte át az ezer főt. 

Címkék: Szlovénia
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/100284/pics/lead_800x600.jpg
Szlovénia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?