Blogolj!

Csökkent a romániai aktív fertőzöttek száma, de több falut is vesztegzár alá helyeztek

Kálovics Tibor

Bár nem dőltek meg a korábbi negatív csúcsok, de Romániban így is több, mint 1200 új aktív fertőzöttet regisztráltak.

Fotó:euronews.com

A román stratégiai kommunikációs törzs összesítése szerint az elmúlt huszonnégy óra során 1225 embernél mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust. A napi fertőzésszám második napja enyhe csökkenést mutat, és már csak 15 százalékkal haladja meg az utóbbi két nap átlagát. Az elmúlt nap során 36 koronavírusos halt meg, ez viszont 45 százalékkal magasabb arány, mint az elmúlt két nap átlaga. Az országban eddig 2379 áldozatot követelt a járvány. 

Jelenleg 22 386 román állampolgárt azonosítottak aktív fertőzöttként és bár továbbra is háromszor annyi új fertőzöttet diagnosztizáltak, mint amennyit gyógyultnak nyilvánítottak, a kórházban ápolt fertőzöttek (7445) és az intenzív osztályon kezelt súlyos betegek (401) száma is csökkent. Közel 16 ezer ember házi karanténban várja a betegség lappangási idejének leteltét. 

A hatóságok két Arges és négy Arad megyei falut 14 napos vesztegzár alá helyeztek ugyanis a településeken az ezer lakosra jutó fertőzöttek száma elérte a hármat. A mai naptól Románia megyéinek csaknem felében, köztük a tengerparton fekvő Konstanca megyében kötelezővé tették a maszkviselést a kültéri zsúfolt helyeken is. 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/98525/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?