Blogolj!

Tombol a koronavírus: Ukrajna hamarosan ismét szigorítani kényszerül

Pintér M. Lajos

Nem messze tőlünk, szinte egy kőhajításnyira... Ha a következő napokban is marad a járvány trendje, ismét országos karanténkorlátozás jöhetnek a szomszédos országban!

Illusztráció: pixabay.com

Továbbra sem érkeznek igazán kedvező hírek a koronavírus-járvány ukrajnai terjedéséről, vagyis sajnos tudomásul kell vennünk, hogy az új típusú koronavírus itt cirkulál a közvetlen környezetünkben. A múlt heti rekordadatokat kövezően némiképp ugyan mérsékeltebb ütemben, de még mindig viszonylag gyorsan terjed a fertőzés a keleti szomszédnál: az eddig azonosított fertőzöttek száma keddre meghaladta a 44 ezret.

Az MTI friss tájékoztatása szerint keddre 706 új esettel a regisztrált fertőzöttek száma 44 334-re nőtt. Közülük egyébként 6721 fő egészségügyi dolgozó. Az elhunytak száma 12 újabb halálos áldozattal 1159-re emelkedett, miközben eddig 19 115-en gyógyultak meg, az elmúlt napban mindössze 88-an. Az aktív betegek száma 24 060-ra nőtt.

Magyar szempontból baljós és kedvezőtlen, hogy Ukrajna nyugati részét érint, sújtja leginkább a Covid-19-járvány. A legtöbb új beteget ismét az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették, 143-at és három újabb halálesetet. A sorban Kárpátalja következik, ahol az elmúlt 24 órában 97 új fertőzöttet regisztráltak, továbbá 4 újabb halálos áldozatot. Lviv megyében a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma már elérte a 5435-öt, Kárpátalján pedig a 2889-et.

Az egészségügyi tárca adatai alapján az aktív betegek száma az országban 100 ezer lakosra vetítve elérte az 57-et. Denisz Smihal miniszterelnök kijelentette, hogy ha a 100 ezer lakosra eső aktív betegek száma 60-ra emelkedik, nemcsak helyi, de országos szinten is szigorítani fognak a karanténkorlátozásokon.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/97025/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?