Blogolj!

Baj van a szomszédban: egyre több a fertőzött az osztrákoknál

Pintér M. Lajos

Az utóbbi hetek során szépen, csendesen haladt előre a járvány, ám most megfordulni látszik a trend.

Illusztráció: pixabay.com

Körbelövi Magyarországot a Covid-19: Ukrajna, Románia, Szerbia és Horvátország után ugyanis aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában is. Az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint – írja az MTI.

A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 69-cel nőtt a fertőzöttek száma. Ausztriában összesen 17 723 ember koronavírustesztje lett eddig pozitív, egy héttel ezelőtt ez a szám 17 380 volt. Közülük időközben 16 420-an meggyógyultak. A fertőzés okozta szövődményekbe 703-an haltak bele, közülük 13-an az utóbbi héten.

Jelenleg 600 beteget tartanak nyilván, közülük 74-en szorulnak kórházi kezelésre, nyolcan intenzív osztályon fekszenek. Eddig összesen 606 375 koronavírustesztet végeztek el az országban.

Az alsó-ausztriai Tullnban bezártak egy sportiskolát, ugyanis az egyik tanár vírustesztje pozitív lett. Peter Eisenschenk polgármester arról számolt be hétfőn a Facebookon, hogy az iskolai dolgozók és a tanulók jelentős része karanténban van.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/97005/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,fertőzés,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?