Blogolj!

Ukrajnát egyre jobban maga alá gyűri a koronavírus

Pintér M. Lajos

Fenyegető hírek érkeztek a szomszédból! Szomorú rekord dőlt meg: ezer fölött a napi új fertőzöttek száma.

Illusztráció: pixabay.com

Tovább gyorsult Ukrajnában a koronavírus-fertőzés terjedése, péntekre újabb rekord dőlt meg, egy nap alatt 1109 új beteget regisztráltak az országban – írja az MTI a kijevi egészségügyi minisztériumra hivatkozva.

A fertőzöttek napi növekménye a járvány kitörése óta most először haladta meg az ezret. Az azonosított fertőzöttek száma 41 117-re nőtt, az elhunytaké (19 újabb halálos áldozattal) elérte az 1086-ot, miközben eddig 18 299-en gyógyultak meg, közülük 541-en az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 21 732.

A legtöbb új beteget már két hete változatlanul a nyugati országrészben lévő Lviv megyéből jelentik, mely megelőzve a fővárost, Kijevet az ország legfertőzöttebb területévé vált. A szintén nyugat-ukrajnai Rivne megye is erősen fertőzöttnek számít, továbbá Kijevben is kiugróan magas volt az elmúlt napi növekmény, 113 új fertőzöttet azonosítottak, és még egy beteg halt meg. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma 4726, az eddig elhunytaké 102, a gyógyultaké pedig 1489. Kárpátalján előző nap 93 új beteget regisztráltak, és három újabb haláleset történt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a fertőzöttek gyors növekedése már veszélyezteti a kórházak fogadóképességét. Szavai szerint naponta mintegy 200-205 új beteget kell kórházba szállítani az országban. Példaként említette Kárpátalját és Csernyivci megyét, ahol a kórházi ágyak kihasználtsága már meghaladta az 50 százalékot. Ismét felszólította a lakosságot a karanténszabályok, a kötelező maszkviselés és a távolságtartás betartására. Ezzel összefüggésben közölte: minisztériuma kéri a hatóságokat, hogy fokozzák az ellenőrzéseket a közösségi közlekedési eszközökön, a szupermarketekben és más intézményekben.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/96855/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?