Blogolj!

Visszaállítják a járványügyi korlátozásokat egy németországi járásban


Úgy tűnik, túl korán lélegeztek fel a németek a járvány első hullámának vége felé, ugyanis ahogy arra már számítani lehetett, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Gütersloh járásban kialakult járványgóc miatt visszatérnek a korlátozások.

Mint az ismert, a gócpont egy húsüzem, ami miatt a járvány eddigi legsúlyosabb szakaszában, a március-áprilisi időszakban megismert korlátozásokat be kell vezetni újra. A tervek szerint ez egyelőre csak június 30-ig lesz érvényben, de szükség esetén ezt természetesen meghosszabbítják.

A szigorú szabályok a gyakorlatban azt jelentik, hogy a 360 ezer lakosú járásban így legalább a hónap végéig zárva tart a legtöbb üzlet, és az edzőtermektől a vendéglátóhelyeken át a mozikig minden hely, ahol sokan gyűlhetnének össze. Az óvodákat és iskolákat már az előző héten bezárták. Visszaállítják azt a szabályt is, hogy mindenki csak a vele egy háztartásban élőkkel tartózkodhat együtt a lakásán kívül.     

A Rheda-Wiedenbrückben működő sertésfeldolgozó dolgozói között eddig 1550 fertőzöttet találtak és elkapta a vírust a járásban 24 olyan ember is, aki nincs kapcsolatban az üzemmel, ez pedig további aggodalomra ad okot, valamint az üzemből 6400 dolgozót karanténra köteleztek.


Mivel lehetséges, hogy a már regisztrált fertőzötteknél sokkal több a beteg, így megindul a tömeges tesztelés, a járásban bárki ingyenesen vizsgáltathatja ki magát.

Ez a húsüzemi eset egyébként a legnagyobb járványkitörés az országban, amióta a járvány első hulláma lecsengett.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/96721/pics/lead_800x600.jpg
járvány,Németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?