Blogolj!

Új járványgóc alakulhat ki Horvátországban


Nemcsak Észak-Macedóniában jelent továbbra is súlyos gondot a koronavírus-járvány, hanem Horvátországban is, ahol nem csökken a fertőzöttek száma. Ráadásul új járványgóc alakulhat ki Zadarban egy teniszverseny miatt.

Miután vasárnap kiderült, hogy Grigor Dimitrov bolgár teniszező koronavírussal fertőzött, lefújták a zadari torna fináléját, és több résztvevőn is koronavírus-tesztet végeztek. Kiderült, hogy egy horvát teniszező, Borna Coric és két edző is megfertőződött. A város polgármestere és a megye elöljárója két hét házi karanténba vonult, ugyanúgy, mint több tucat résztvevő, aki a versenyen a fertőzöttekkel érintkezett.

A horvát sajtó szerint a szervezők és a teniszezők is felelőtlenül viselkedtek, és nem tartották be a társasági távolságtartás szabályait.

A vírus terjedésétől tartva a kisebbik kormányzó párt, a liberális Horvát Néppárt lemondta az összes kampányrendezvényét, Ivan Anusic, a nagyobbik kormányzó erő, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) alelnöke, Eszék-Baranya megye elöljárója pedig úgy nyilatkozott, hogy nem zárják ki annak lehetőségét, hogy elhalasztják a július 5-re előrehozott parlamenti választásokat.

Egyre nő a fertőzöttek száma

A válságstáb jelentése szerint Horvátországban csütörtökön és pénteken egyaránt tizeneggyel, szombaton tizenkilenccel, vasárnap tizennyolccal, hétfőn ismét tizenkilenccel nőtt az új fertőzöttek száma, elérve a 2336-at. Összehasonlításképp egy hónapo keresztül nulla és három között mozgott a napi fertőzöttek száma, ami most jelentősen megnőtt, de szerencsére halálos áldozatok nincsenek, így a halottak száma 107 maradt és 2142-en gyógyultak meg.  

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/96655/pics/lead_800x600.jpg
Horvátország,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?