Blogolj!

Brüsszel, te belga barom

Ragnar Volarus

A mi drága ellenzékünk által oly nagyra tartott Brüsszel példát mutatott. Nagy kár, hogy Karácsony Gergely szinte másolja a balgaságukat.

Vessünk egy apró pillantást a belga adatokra az idősotthonok tekintetében.

- a brüsszeli 146 idősotthonból 116-ban van jelen az új koronavírus fertőzés
- az elmúlt napokban kétszer annyian (219 fő) haltak meg idősotthonban, mint a kórházakban (106)
- az idősotthonok ápolóinak megengedték, hogy amennyiben teljesen tünetmentesek, annak ellenére is dolgozhatnak, ha pozitív tesztet produkáltak
- három idősotthont Brüsszelben már részben a hadsereg üzemeltet, mert annyira lebetegedtek az ápolók...

És nem fogják elhinni, de mindez annak ellenére, hogy az elmúlt 24 órában több mint 5000 tesztet végeztek az országban, a járvány kezdete óta pedig 102 ezret! Mégis tarol a koronavírus.

Itthon folyamatosan elhangzik a kérdés az operatív törzs sajtótájékoztatóján, hogy miért ilyen kevés tesztet végeztek el nálunk?

Mert tesztelni csak akkor szükséges, ha már valakinek gyanúsak a tünetei, esetleg bizonyíthatóan beteggel került kapcsolatba. A belgák sem tesztelnek eszetlenül, csak már kórházi ellátásra szorulót, vagy kórházi dolgozót. Tehát totál felesleges össze-vissza tesztelgetni. Attól még nem gyógyult meg senki.

Lám azok a fránya belgák is elvégeztek több mint 100 ezer tesztet. Mégis „csak” 5600-an vannak kórházban, ebből közel 1200 fő az intenzív osztályon - ez fele az országos kapacitásnak. A halottak száma 3346, a gyógyultak száma közel 6000. Eddig összesen 28 ezer a fertőzött Belgiumban, amivel beférnek a világon a Top 10-be!

Szerintem hozzájuk képest nem állunk rosszul. És ha nem lenne Karácsony Gergelyünk, meg ennyire konstruktív ellenzékünk, talán állhatnánk még jobban is.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/93214/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?