Blogolj!

A korlátozásokat tekintve egyelőre még bizonytalan az olaszok helyzete


Korántsem ad okot az aktuális járványügyi helyzet a nyugodtságra Olaszországban, így azt sem lehet még megmondani, hogy a most érvényben lévő korlátozások meddig tartanak majd.

Domenico Arcuri, a római kormány rendkívüli járványügyi biztosa keddi sajtótájékoztatóján pedig egyenesen "ábrándnak" nevezte, hogy a közeljövőben enyhíthetnék a veszélyhelyzetben bevezetett óvintézkedések szigorát, valamint alaptalannak tartotta az utóbbi napokban elterjedt optimizmust a fertőzés alakulásával kapcsolatban.

Helytelen azt gondolni, hogy pár lépés választ el a járvány befejeződésétől. Sajnos nem tudunk pontosan meghatározható időpontot mondani arra, mikor térhetünk ismét vissza megszokott mindennapi életünkhöz

- mondta.

A következő hetek egyfajta átmeneti időszakot jelentenek majd az országnak, és a hatóságok továbbra sem tervezik a kijárási korlátozások enyhítését.

Kicsit javult a helyzet, de messze még a vége

Majdnem két hete a járványgörbe nagyon lassú, de fokozatos lefele ívelését mutatják. Csökkent a kórházban, valamint intenzív osztályon kezeltek aránya, a gyógyultaké pedig emelkedett, de ezzel egy időben az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma hétfőn is megközelítette a kétezret, a halottaké pedig naponta még mindig több mint hatszázzal emelkedik. A kormánybiztos úgy összegezte a helyzetet, hogy a kórházak "maguk mögött hagyták a nehezét", de ettől még az egészségügyi vészhelyzet nem múlt el.

Olaszországban eddig 94 olasz orvos és 26 ápoló halt meg a fertőzésben, további több mint 10 ezer egészségügyi dolgozó betegedett meg. Domenico Arcuri bejelentette, hogy megkezdődött a szájmaszkok olaszországi gyártása, napi 200 ezer darabbal, amelyekből elsőként az egészségügyi dolgozók részesülnek.

Nem szabad dátumokat adni az ország újranyitásáról, az újraindulás majd akkor kezdődhet el, amikor a kockázat elfogadható lesz, máskülönben a fertőzés újbóli erősödése majdnem biztosra vehető

 - hangoztatta Andrea Crisanti, a padovai egyetem virológusa az Ansa hírügynökségnek.

A római kormány korábban április 13-ig hosszabbította meg a kijárási korlátozást. Ezt követően az úgynevezett "második fázis" léphet életbe a termelés részleges újraindításával, az egészségügyi hatóságok azonban óvatosságra intenek és április közepe helyett májust javasolják kizárólag egyes gyárak, vállalatok és szolgáltatások részleges újranyitásával.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/93002/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?