Blogolj!

Oroszország - csaknem ezerrel nőtt a fertőzöttek száma


Oroszországban 954-gyel nőtt egy nap alatt, és elérte a 6243-at a koronavírus-fertőzöttek száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

A halottak száma 47, a meggyógyult pácienseké pedig összesen 406 a hétfői adatok szerint. A fővárosban 4484, Moszkva megyében 82, Szentpéterváron pedig 35 fertőzött embert ápolnak. A Covid-19 fertőzést a 85 orosz régióból 80-ban észlelték.
    
Megengedhetetlennek nevezte a régiók adminisztratív határainak lezárását Mihail Misusztyin kormányfő, és figyelmeztette a helyi vezetőket, hogy ne tévesszék össze a szövetségi jogköröket a regionálisakkal. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egyetértett a miniszterelnökkel, rámutatva, hogy az "eltúlzott" helyi intézkedések veszélyt jelentettek az áruszállítás számára.  

Mind a kormányfő, mind a szóvivő tartózkodott attól, hogy konkrét régiókat nevezzen meg. Először Csecsenföld jelentette be, hogy vasárnaptól lezárja közigazgatási határait, majd mások mellett Cseljabinszk megye, Udmurtföld és Szevasztopol jelentette be vagy helyezte kilátásba a más régiókból érkező járművek és utasok forgalmának korlátozását.

A miniszterelnök bejelentette, hogy még a nap folyamán újra fognak indulni a külföldön rekedt orosz állampolgárokat hazaszállító charterjáratok. A különgépek forgalmát Moszkva szombatra virradóra egészségügyi megfontolásokból függesztette fel.
 
Oroszországban eddig 700 ezer szűrést végeztek el, amivel sajtójelentések szerint az oroszok a harmadik helyen állnak az amerikaiak és a németek mögött,    
        
Makszim Resetnyikov gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette, hogy az orosz gazdaság lassan és szakaszosan fog helyreállni. Meglátása szerint ennek sebessége nagyban függ a most elfogadott belső intézkedésektől és a külső konjunktúrától is.

        
Anton Sziluanov pénzügyminiszter szerint Oroszország felkészült "az új realitásra", amelynek kezeléséhez a márciusi adatok szerint 551,2 milliárd dollárnyi deviza- és aranytartaléka van.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92934/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Oroszország,Vlagyimir Putyin
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?