Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Svéd hátraarc

Ragnar Volarus

Biztosan hallotta a napokban, hogy mennyit panaszkodott az ellenzék a magyar kormány intézkedéseiről. Miközben ugyanezek mennyire faszagyerekeknek tartották a svédeket. De most jön a pofon!

Rendeleti kormányzást vezetnének be Svédországban a Stefan Löfven vezette kormány új javaslata szerint. Ez azt jelenti, hogy csökken a svéd parlament hatásköre, viszont nagyobb hatalmat kap a miniszterelnök. Így a szociáldemokratákból és zöldekből álló kormány a parlament jóváhagyása nélkül hozna meg döntéseket a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A javaslat szerint korlátozó intézkedéseket is hoznának a koronavírus-járvány miatt. A tervezett korlátozások között van például a csoportosulások betiltása, a bevásárlóközpontok bezárása, illetve a magánvállalkozások működésének korlátozása. Megfordult a szélirány. 

A kormány lépése azért is komoly pálfordulás, mert Svédország eddig azt hangoztatta, hogy ők bizony nem hoznak meg olyan drasztikus lépéseket a járvány közepette, mint más európai országok. A svédeknél továbbra is nyitva vannak az éttermek, az emberek oda mehetnek, ahova csak akarnak, csak minimális mértékben vannak intézkedések, de azok is a kézmosásra és a társadalmi távolságtartásra vonatkoznak.

Végül svédországi akadémikusok követelték a kormánytól, hogy az életveszélyes engedékenységet fejezzék be, és kezdjenek érdemben védekezni a koronavírus-járvány ellen.

Svédországban jelenleg 6443 fertőzöttet tartanak számon, a halálos áldozatok száma pedig 373. Stevan Löfven svéd miniszterelnök szerint a járvány végére több ezer halott is lehet az országban.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92889/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?