Blogolj!

Háromezer új esetet azonosítottak Törökországban


Az egészségügyi miniszter szombati tájékoztatása alapján több mint 3 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Törökországban az utóbbi 24 órában.

Fahrettin Koca a Twitteres beszámolója szerint, ezzel már a 24 ezret közelíti a koronavírusos esetek száma az országban, a halálesetek száma pedig 501-re emelkedett.

Törökországban péntek éjféltől lezárták a személyforgalom előtt a 30 legnagyobb várost és a Fekete-tenger partján fekvő Zonguldak települést.

Az intézkedések ellenére még továbbra sincs országos szintű kijárási tilalom érvényben, kijárási korlátozás vonatkozik a 65 évnél idősebbekre és a krónikus betegekre, illetve legújabban a 20 éven aluliakra is.

Szombattól pedig kötelező a védőmaszk használata minden forgalmasabb nyilvános helyen, beleértve az élelmiszerboltokat is.

Már korábban leállították a nemzetközi repülőjáratokat, a belföldiek túlnyomó részét, valamint a távolsági vasúti közlekedést is, a városok közti utazásokat pedig hatósági engedélyhez kötötték. Emellett zárva tartanak az iskolák és a szórakozóhelyek, illetve megtiltották a mecsetekben a tömeges imákat is.

(Borító: aljazeera.com)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92865/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Törökország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?