Blogolj!

Olaszország - nem csökkent a halottak száma


Még mindig hétszáz felett van Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma, amely a járvány helyi megjelenése óta elérte a 14 681-t - közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt elenyésző mértékben csökkent az elmúlt napi 2477-hez képest 2339-re.

Az elmúlt egy nap  a járvány következtében elhunytak száma 766 volt, a megelőző 760-hoz képest. Ezt megelőzően szerdán 727,  kedden pedig 837 beteg halt meg. Európán belül a legtöbb fertőzött még mindig Olaszországban található.

A hét adataiból pedig az látszik, hogy egyelőre 5 napon keresztül meg tudott maradni az új fertőzöttek száma 5000 alatt, az új áldozatoké pedig lassan csökkenni kezdett. Az olasz járványszakértők korábban azt mondták, az esetszámok maximalizálódása március 23 és április eleje között várható.

A márciusban bevezetett szigorú óvintézkedések, amelyeket a kormány egyelőre április 13-ig hosszabbított meg, akár május közepéig is eltarthatnak.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92825/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?