Blogolj!

Egyre súlyosabb a helyzet New Yorkban - Rabokat szerződtetnek tömegsírok kiásására


Az Intercept értesülései szerint New York önkormányzata az egyre elharapódzó koronavírus-járvány miatt arra a lépésre szánta el magát, hogy 6 dolláros óradíjat és fertőzés elleni védőfelszerelést kínáljon a hírhedt Rikers-börtönsziget elítéltjeinek, persze mindezt akkor, ha vállalják tömegsírok kiásását a Hart-szigeten.

A választás azért az East River és az Atlanti-óceán találkozásánál fekvő szigetre esett, már ott egy ideje már amúgy is működik köztemető, plusz 2008-ban a város ezt a területet jelölte ki arra, hogy itt helyezzék el egy esetleges járvány esetén a hirtelen megszaporodó, gondot okozó holttesteket.

A 2008-ban felállított forgatókönyv egy olyan járvány elképzelésére épült, melyben New York lakosságának legalább 25-35 %-a megfertőződik, ebből pedig két százalékos a halálozási arány, tehát nagyjából 50-200 ezer közti halottat jelent.

Ezen forgatókönyv szerint a legdurvább esetben a halottakat tízes csoportban, egymás mellé kell eltemetni.

A helyzet súlyosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy New York önkormányzata megkezdte a tömegsírok ásására tett előkészületeket. Amire sajnos nem mondhatnánk, túl meglepő, ugyanis az egészségügyi hatóságok adatai szerint kedd estére már 43 139 igazolt fertőzött volt a városban, közülük pedig 914-en vesztették életüket.

Plusz az sem elhanyagolható tény, Brooklynban a héten már hűtőkamionokba kellett tenni a halottakat, hogy ezzel is tehermentesítsék az egészségügyet.

(Borító: theintercept.com)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92708/pics/lead_800x600.jpg
halott,járvány,koronavírus,New York
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?