Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Milliók kényszerülnek hazagyalogolni Indiában, miután beszüntették a tömegközlekedést


Mint ahogy a Föld számos országát, úgy Indiát sem kerülte el a koronavírus-járvány, ami miatt nemcsak karanténra kötelezték mind az 1,3 milliárd embert, hanem beszüntették a tömegközlekedést is. Ez viszont óriási gondot és bonyodalmat keltett az országban.

India háromhetes házikaranténba küldi az 1,3 milliárd fős lakosságát

Komoly lépésre szánta el magát kedden Narendra Modi, az 1,3 milliárd lakosú India kormányfője, ugyanis bejelentette, hogy h áromhetes országos házikarantént rendel el a koronavírus-világjárvány elleni harc jegyében. Kedd éjféltől az egész ország karanténba kerül. India, minden állampolgára, önök, a családjuk megmentése érdekében - jelentette ki a néphez intézett televíziós beszédében a világ második legnépesebb országának miniszterelnöke.

Több millió ember ugyanis gyalog kénytelen hazajutni, miután se buszok, se vonatok, se repülőgépek nem szállítanak utasokat.

Mindannyian láttunk már felvételeket azokról a rendkívül túlzsúfolt indiai nagyvárosokról (legyen szó akár Mumbairól vagy Delhiről), ahol szó szerint emberek tömegei csüngenek a vonatkocsikon vagy épp a buszok tetején. Ez már a múlté, viszont a kihalt nagyvárosokat felváltotta a népvándorlás, hiszen rengeteg embernek távoli falvakban van a családjuk, ahová most igyekeznek eljutni, hátha ott találnak még valami munkát.

A népvándorlás sok esetben pedig több száz, akár ezer kilométeres túrát is jelenthet, tekintve, hogy India hatalmas ország, óriási távokkal.

(borító: Danish Siddiqui/Reuters)

Címkék: India, koronavírus
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92540/pics/lead_800x600.jpg
India,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?