Blogolj!

Akkora a túlterheltség Olaszországban, hogy több beteget is Németországba szállítanak


Annyira le vannak terhelve az észak-olaszországi egészségügyi létesítmények, hogy a német légierő koronavírusos olasz betegeket szállít át Németországba.

Sajtóértesülések szerint a légierő repülő intenzív osztályán, - amelyet egy Airbus A310 MedEvac típusú repülőgépen rendeztek be, - hat súlyos beteg olasz állampolgárt szállítanak Bergamóból Kölnbe.

A dpa német hírügynökség szerint a repülő szombat reggel indult útnak Kölnből, és még aznap visszatér. Úgy tudni, hogy a betegeket civil kórházakban helyezik el Bochumban, Kölnben és Bonnban.

A legnagyobb szükség idején magától értetődő, hogy barátaink oldalán állunk” – mondta Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter, aki azt is hozzátette, hogy „Európának össze kell tartania."

A repülő fedélzetén egyszerre hat, intenzív ellátásra szoruló beteget tudnak szállítani. Ezen kívül még 38 ágy áll rendelkezésre, és 16 beteg állapotát tudják folyamatos figyelemmel kísérni monitorokon. A repülőgépen a betegeken kívül egy legfeljebb 25 tagú orvosi csapat tartózkodhat.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint Németországban 50 871 fertőzött mellett viszonylag alacsony, mindössze 351 a halálesetek száma. Olaszországban eközben 86 498 fertőzöttre 9134 haláleset jut.

(Borító: nepszava.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92477/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Németország,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?