Blogolj!

Fekete péntek: csaknem ezren haltak meg Olaszországban

Pintér M. Lajos

Minden eddiginél többen veszítették életüket a koronavírus-járványban.

Illusztráció: pixabay.com

Az eddigi legtöbbel, 969-cel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 9134-re nőtt a Covid-19 betegség eddigi áldozatainak a száma – közölte péntek esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Az igazolt fertőzöttek száma 4401 volt az utóbbi egy nap alatt, ami valamivel kevesebb mint a csütörtöki 4492, de több a szerdai 3491-hez képest. A számok folyamatosan ingadoznak: szombattól enyhe, de fokozatos csökkenés volt megfigyelhető, majd újabb emelkedés. Az adatok ingadozásához hozzájárulnak a nem egyenletesen növekvő számban végzett vírustesztek is. Az „új” elhunytak száma csütörtökön 712 volt a többször javított végleges számítások szerint – közli az MTI.

A gyógyultak száma az egy nappal ezelőtti majdnem ezerhez képest most 589-cel emelkedett, így a gyógyultak teljes száma elérte a 10 950-t.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte 89 498-t. Picinyke reményre adhat – talán – okot, hogy az olasz Közegészségügyi Hivatal mérései szerint a járványgörbe már napok óta süllyedésnek indult, de az ország különböző részein más és más fázisban van a fertőzés terjedése.

Ami a legfertőzöttebb régiót illeti, Attilio Fontana lombardiai kormányzó azt gondolja, ez már a tetőzés, és megkezdődhet az esetek csökkenése. Giuseppe Sala milánói polgármester szerint viszont fel kellene függeszteni a mindennapos adatközlést, mivel ez csak félelmet kelt.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92450/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?