Blogolj!

Ausztria április és május közepe közé várja a járvány tetőzését

Pintér M. Lajos

A céljuk most az, hogy húsvétig egyszámjegyűre mérsékeljék a koronavírusos megbetegedések számának százalékos növekedését.

Illusztráció: pixabay.com

„Húsvétig egyszámjegyűre kell csökkenteni a koronavírusos esetek számának százalékos növekedését; a járvány kitörésének kezdetén ugyanis naponta harminc százalékkal nőtt a betegek száma”

– jelentette ki Rudolf Anschober egészségügyi miniszter az MTI tudósítása szerint.

Péntekig 24 óra alatt 6.398-ról 7.040-re emelkedett a betegek száma, ez 18 százalékos növekedést jelent. A halottak száma 49-ről 58-ra, a gyógyultaké pedig 112-ről 225-re nőtt.

A betegek száma Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint várhatóan április közepe és május közepe között tetőzik majd. A tárcavezető ugyanakkor kifejtette: minél később éri el a betegek száma a csúcsot, annál alacsonyabb lesz ez a szám; ugyanis a jelenség egyben azt is jelentené, hogy az óvintézkedések sikeresek voltak. Kifejtette, hogy a jelenlegi számok megfelelnek a korábbi előrejelzéseknek, vagyis a vírus terjedésének mértéke húsz százalék alá mérséklődött. 

A kormány a hétvégén elemzi az adatokat, és ennek fényében dönt majd arról, meghosszabbítják-e az óvintézkedéseket.

Anschober felhívta a figyelmet arra is, hogy néhány hét múlva ápolónőhiány alakulhat ki az ausztriai kórházakban, ha a külföldi vendégmunkások továbbra sem tudnak eljutni munkahelyükre; éppen ezért egy megoldási javaslatot dolgoznak ki, vagyis megvizsgálják, kik tudnak „beugrani” a megüresedett helyekre.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92443/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,fertőzés,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?