Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Drogdílerek paterolják haza a brazilokat a koronavírus elől

Dorogi László

Az új típusú koronavírus kifordította magából a világot és alaposan felbolygatta a mindennapokat. A nemzeti kormányok lehetőségeikhez mérten igyekeznek megfékezni a gyilkos kór terjedését, valahol viszont más "karhatalmak" vették kezükbe az irányítást.

Fotó: The Guardian

A világméretű járvány Brazíliát sem kíméli, eddig 47-en haltak bele a koronavírus-fertőzésbe és csupán két gyógyultat regisztráltak, ami nem túl jó arány. A dél-amerikai országban nem ritka, hogy kis területen laknak rengetegen, ezeken a területeken pedig különösen gyorsan alakulhatnak ki gócpontok. Ilyen területek az úgy nevezett favelák, azaz szegénynegyedek is, ahová a törvény keze gyakran nem ér el.

Hogy mekkora a baj, azt nagyon jól jelzi, Rio de Janeiro egyik leghírhedtebb favelájában, az Istenek városában egy drogdíler banda vezetői vették kezükbe az irányítást és ők igyekeznek otthon maradásra bírni a közel 40 ezer lakost.

"Kijárási tilalmat rendelünk el, mert senki sem veszi elég komolyan a koronavírust. A legjobb, ha otthon maradtok és lazultok. Az üzenetet átadtuk"

- nagyjából így hangzik az a szöveg, amelyet hatalmas hangszórókból játszanak le autókkal járva a nyomornegyedet.

Nem ez Brazília egyetlen favelája, ahol a drogkartellek léptek a védekezés élére, és ki lenne az, aki ellen merne állni a gengsztereknek?

"Azt mondták, hogy fél kilenc után mindenki maradjon otthon, ha nem így lesz, annak súlyos következményei lesznek. Én otthon maradok, félelmembe nagy mennyiségű kézfertőtlenítőbe taszítva magam"

- idézi a Guardian az egyik lakost.

Egy másik férfi arról beszélt, a drogkereskedők azért viselkednek vezetőként, mert a politikusok, a hatóságok számára a nyomornegyedekben élők láthatatlanok, ezeken a helyeken nincs jelen a kormány, maguknak kell megoldani a járvány elleni védekezést.

"Ez csak a favelák kisebbségében fordul elő, nem összehangolt a dolog. Teljesen véletlenszerű a város különböző pontjain, hogy irányításuk alá veszik-e a drogkereskedők a járvány elleni harcot, vagy sem"

- vélekedik ey kifejezetten a favelákkal foglalkozó híroldal szerkesztője.

Címkék: koronavírus
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92371/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?