Blogolj!

Durva: valósággal kivégezte lakóit egy spanyol nyugdíjas otthon személyzete

Dorogi László

Különös kegyetlenséget követett el félelmében egy spanyol nyugdíjas otthon teljes személyzete. A rémült gondozók csapot-papot hátrahagyva ítélték halálra veszélyben lévő lakóikat.

Illusztráció

A spanyol hadsereg vészhelyzetekre szakosodott egysége magányosan agonizáló időseket és holttesteket talált az idősek otthonában, ahová ellenőrzésre mentek ki a koronavírus-járvány közepén - írja az Index a spanyol El Paísra hivatkozva.

Spanyol sajtóértesülések szerint az otthon lakóiról gondoskodó személyzet elmenekült a járvány elől, magára hagyva a magukról gondoskodni képtelen idős embereket. Margarita Robles, spanyol védelmi miniszter megerősítette, hogy az ellenőrzés során teljesen elhagyott időseket és halottakat találtak a hadsereg kiérkező tagjai.

A spanyol államügyészség az üggyel kapcsolatban vizsgálatot indított, ugyanis néhány idősek otthonában egészen borzasztó körülmények uralkodnak: pocsék a higiénia és nem fordítanak megfelelő figyelmet az új típusú koronavírus-járvány által leginkább veszélyeztetett korosztályba tartozó emberekre.

A spanyol sajtó arról számolt be, hogy több időseket gondozó intézményből is elmenekült a személyzet a fertőzés elől, de azt nem tudni, hány ilyen intézmény lehet az országban. Spanyolországban eddig száznál is többen haltak meg a koronavírus-fertőzés miatt idősotthonokban.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92274/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Spanyolország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?