Blogolj!

Több mint 1300 halálos áldozata van a koronavírusnak Spanyolországban


Megdöbbentő számok mutatják, hogy mennyire komoly a helyzet Spanyolországban.

Csupán egyetlen nap alatt ötezerrel nőtt a fertőzöttek száma és 324-en haltak meg.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint jelenleg 24 926 fertőzöttet tartanak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, és a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket az előző napi 1002-es összesített adathoz képest, viszont nem elhanyagolható hír, hogy a betegségből 2125-en már felépültek.

A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárost is magában foglaló 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben van, ahol eddig csaknem kilencezer esetben igazolták a megbetegedést.

Kezdenek megtelni a kórházak

A tartományban van már van olyan kórház, amely megtelt betegekkel. A spanyol közszolgálatai televízió (TVE) információja szerint a madridi agglomerációban található Severo Ochoa kórházból már át kellett irányítani máshova a pácienseket.

Mivel a járvány még nem érte el a csúcsát, a helyi autonóm kormány arra készül, hogy egyre több egészségügyi intézményben alakulhat ki hasonló helyzet, ezért megkezdték egy tábori kórház felállítását a madridi kiállítási- és vásárcsarnok területén. A tervek szerint összesen 5500 ezer beteget tudnak majd ott elhelyezni és intenzív részleget is kialakítanak

- derült ki a kabinet közleményéből.

Spanyolországban egy hete rendelték el az iskolabezárásokkal és szigorú lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot bevezetését, amelynek célja, hogy lassuljon a fertőzés terjedése. A járványügyi szakemberek akkor azt mondták: a megszorítások első eredményei legkorábban körülbelül két hét múlva várhatók, ennyi ugyanis a vírus lappangási ideje. Mindehhez azonban az kell, hogy mindenki betartsa a korlátozásokat, vagyis csak akkor lépjen ki az utcára ha a munkahelyére megy. Családonként csak egy személy mehet bevásárolni, a gyógyszertárba vagy kutyát sétáltatni.

Sokan nem tartják be a szabályokat

A lakhelyelhagyási korlátozás viszont korántsem megy zökkenőmentesen, ami jól meglátszik a rendőrségi intézkedések számain is: múlt vasárnap óta 350 embert állítottak elő a rendőrök és a csendőrök, amiért a lakosok megszegték az előírásokat és ellenkeztek a hatóságokkal. Összesen 31 ezer bírságot szabtak ki kisebb kihágások miatt szintén a járványügyi intézkedésekkel összefüggésben.

(forrás: MTI)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92111/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Spanyolország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?