Blogolj!

Lezárják Ausztrália legnépszerűbb strandját a koronavírus és a felelőtlen emberek miatt


Pénteken még tele volt a tengerpart a koronavírus-járvány ellenére is. Fotó: REUTERS

Ahogy az Egyesült Államokban, úgy Ausztráliában is nehezen értik meg az emberek, hogy hiába a jó idő, a világjárvány miatt otthon kéne maradniuk.

Sydney legnépszerűbb strandja, a Bondi Beach így hatósági intézkedés miatt el fog néptelenedni, ugyanis több ezer felelőtlen ember úgy gondolta, hogy nem számít az, hogy otthon vannak-e biztonságban, vagy épp a hasukat süttetik a homokon.

500 főre korlátozták a gyülekezést és mivel a strand csak átmenetileg lesz lezárva, az újranyitás után nagyon szigorúan fogják ellenőrizni, hogy az emberek betartják-e a szabályokat. Ezt az intézkedést nemcsak Bondi Beach-en, hanem Új-Dél-Wales állam összes strandján meglépik.

Ausztráliában már több mint ezer igazoltan fertőzött van, és ketten haltak meg. Sydney környékén 300 betegről tudni. Több intézményt bezártak, rendezvényeket mondtak le, az edzőtermeket bezárták. Az ország csütörtökön lezárta a határait, senki nem léphet be, aki nem ausztrál állampolgár, vagy nincs állandó letelepedési engedélye.

Ausztrália természetesen gondol az őslakosokra is, akiket elszigetelnek az általuk lakott területeken. Ez azért is kiemelten fontos, mert sok köztük, aki krónikus betegséggel küzd.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92099/pics/lead_800x600.jpg
ausztrália,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?