Blogolj!

Kijárási tilalmat vezettek be New Yorkban


Az intézkedés szigorú, mindenkinek otthon kell maradnia, aki nem létszükségletű munkát végez.


Ezt Andrew Cuomo, New York állam kormányzója jelentette be. Az államban egy nappal azután hozták meg a döntést, hogy Kaliforniában is kijárási tilalom lépett érvénybe.

A kijárási tilalom viszont megengedi azt, hogy az emberek eljárhassanak edzeni, te ezt szigorúan csak egyedül tehetik meg, csoportosan tilos.

Ezekre az intézkedésekre azért volt szükség, mert New Yorknak számos olyan területe volt, ahol az emberek nem vették komolyan a helyzetet:

Voltak olyan részek, ahol úgy tettek az emberek, mintha nem történt volna semmi

- mondta a kormányzó.

Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, New Yorkban nagyon elkezdett terjedni a koronavírus, csupán egy nap alatt majdnem 3000 új fertőzöttet jelentettek, összesen pedig már 7000 beteg van, a kórházak pedig nem bírják az iramot, akár 2-3 héten belül ki is fogyhatnak az orvosi eszközökből, lényegében már most kellene az utánpótlás.

Nagy bajban New York a koronavírus miatt

Természetesen alapvetően is gond, hogy a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban is megjelent, ám New Yorkban olyan robbanásszerűen emelkedik a megbetegedések száma, hogy ezt már a kórházak is alig bírják. Ez számokban is igen durva, ugyanis a csütörtök esti adatok szerint az országban egy nap alatt 4412 új esetet regisztráltak, ami alapján majdnem felével nőtt a megbetegedések száma 24 órán belül.

(borító: Eduardo Munoz/Reuters)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/92072/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,New York
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?