Blogolj!

Több embert megfertőzött, eljárás indul a román szenátor ellen

Dorogi László

Nem ez volt Vergil Chitac román szenátor életének legjobb hete. Elkapta az új típusú koronavírust, megfertőzte családtagjait és kollégáit, majd intenzív osztályra került a betegség miatt. És még el is ítélhetik gondatlansága miatt.

A Főtér.ro arról számolt be, hogy bűnvádi eljárást indít a román ügyészség Vergil Chitac ellen. A Nemzeti Liberális Párt szenátora egy NATO-találkozón vett részt a hónap elején és március 6-án tért haza Romániába, ám annak ellenére megszegte a kötelező karantént, hogy a francia küldöttség egyik tagjáról - akivel érintkezésbe kerülhetett - kiderült, koronavírus-fertőzött. A szenátor jó sok emberrel találkozott ezután úgy, hogy közben már a szervezetében hordozta a koronavírust, így nem túl meglepő, hogy tovább is adta a fertőzést.

Három nappal a NATO-találkozóról való hazatérését követően részt vett pártja ülésén, ahol rajta kívül száz másik politikus is jelen volt, többek között Ludovic Orban miniszterelnök is, ezek után a komplett román kormányt karanténba kellett helyezni. Chitac nemcsak kollégáit, családtagjait is megfertőzte, felesége és gyermeke is elkapta az új típusú koronavírust. Azóta a román politikus állapota súlyosbodott, ezért az intenzív osztályra kellett szállítani.

Chitac korábban azzal védekezett, hogy az orvos, aki megvizsgálta azt mondta neki, amíg nincsenek tünetei nyugodt szívvel kóricálhat fel s alá a nagyvilágban. Ezek szerint tévedett.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91952/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?