Blogolj!

Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában


Szükségállapotot hirdettek Észak-Macedóniában az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette be Sztevo Pendarovszki államfő szerdán, miután megbeszélést folytatott a kormánytagokkal és az egészségügyi illetékesekkel.

A Vesti.mk szkopjei hírportál beszámolója szerint a szükségállapotot egyelőre 30 napra hirdették ki azzal a kikötéssel, hogy - ha szükség lesz rá - meghosszabbítható.

A szükségállapot kihirdetése lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy megelőző intézkedéseket hozzon a parlament engedélye nélkül, az országgyűlést ugyanis korábban feloszlatták az április 12-re tervezett előrehozott választás miatt. A választást kedden határozatlan időre elhalasztották.

Az államfő szerdán nem közölte, hogy milyen intézkedésekre készül a kormány, ám a szkopjei vezetés korábban már bezárta az iskolákat és a vendéglátóipari egységeket, lezárta a határokat a külföldi állampolgárok előtt, és betiltotta a tömeges rendezvényeket.

A nyugat-balkáni országban eddig 35 fertőzöttet regisztráltak, az egészségügyi miniszter szerint a járvány lecsengéséig 2000 betegre lehet számítani.

Sztevo Pendarovszki azt is közölte, hogy az ország függetlenségének 1991-es kikiáltása óta ez az első szükségállapot, "ebből is látszik, milyen komoly a helyzet".

(MTI, Borító: magyarhirlap.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91991/pics/lead_800x600.jpg
Észak-Macedónia,járvány,koronavírus,szükségállapot
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?