Blogolj!

Megfertőzhette egy komplett gép utasait a felelőtlen román koronavírusos

Dorogi László

Már tudta, hogy fertőzött, amikor felszállt egy madridi gépre az a román állampolgár, aki a karanténba vonulás helyett úgy gondolta, jobb lesz kicsit megtréfálni a gyanútlan utastársakat.

Életkép a madridi repülőtérről. (Illusztráció)

Akár hatvan embert is megfertőzhetett az a román állampolgárságú ember - a nemének és korának kilétét nem fedte fel a hírről beszámoló portálok egyike sem - aki úgy szállt fel Madridban egy repülőgépre, hogy már tudott koronavírusos megfertőzöttségéről. A gép az Otopeni repülőtéren landolt, ezt követően a közegészségügyi igazgatóság munkatársai azonnal kezelés alá helyezték, a koronavírusos beteget - akinél a tünetek a fedélzeten is jelentkeztek - kórházba szállították.

Mivel a gép többi utasa azonnal szétszéledt, megkezdődött az azonosításuk, hogy mihamarabb megvizsgálhassák őket, bár Spanyolországból érkezvén egyébként is tizennégy nap kötelező karantén vár rájuk.

Sajnos nem egyedi eset, hogy valaki fittyet hányva a koronavírus-fertőzésre szokásainak megfelelően érintkezik az emberekkel. Olaszországban egy férfi igyekezett elrejteni koronavírusos tüneteit plasztikai sebésze elől, mert félt attól, ha kiderül hogy beteg, nem végzik el rajta az orrplasztikát. Ennek következtében most akár 12 éves börtönbüntetés is várhat rá, hiszen több egészségügyi dolgozót is megfertőzhetett volna.

Címkék: koronavírus
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91964/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?