Blogolj!

Koronavírus: Majdnem 500-an haltak meg egy nap alatt Olaszországban


Huszonnégy óra alatt 475-en haltak meg a járvány miatt, ezzel pedig 2978-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Olaszországban.

Nagyon nem akar csillapodni a járvány az olaszoknál, amit a számok is elég látványosan alátámasztanak:

A diagnosztizált fertőzöttek száma több mint négyezerrel 35 713-ra nőtt és a gyógyultak száma egy nap alatt több mint ezerrel 4025-re nőtt. A fertőzöttek száma 2648-cal emelkedett, ez kevesebb a keddi több mint 2900-nál, de több a hétfőn mért adatnál.

A halottakat és gyógyultakat nem számítva, a jelenlegi 28710 betegből valamivel több mint 12 ezer tartózkodik házi karanténban, a többi kórházi kezelésre szorul, több mint kétezren intenzív osztályon.

Bajban az egészségügyi ellátás

Eddig 165 ezer tesztet csináltak, legtöbbet Lombardia és Veneto tartományban. Az egészségügyi dolgozók 8 százaléka fertőződött meg.

A legtöbb, több mint 17 ezer diagnosztizált fertőzöttet számláló Lombardiában az egészségügyi ellátórendszer megközelítette a húszezres felső határt. Attilio Fontana kormányzó hangsúlyozta, hogy ha Lombardiában ilyen iramban nő a betegek száma, nem tudnak mindenkit ellátni.

A tíz millió lakosú Lombardiában szerdán 332-vel 7285-re emelkedett a kórházban kezeltek száma, 45-tel 924-re az intenzíven kezelteké. A halottak száma egy nap alatt háromszázzal nőtt és megközelítette a kétezret.

Mozgósították a nyugdíjban levő vagy magánklinikán dolgozó orvosokat közegészségügyi szolgálatra szólítva fel őket. Az intenzív osztályok telítettsége miatt több kórháznál tábori kórházat állítanak fel.

Egész Olaszországban már több mint egy millió utcai és közúti ellenőrzést végeztek, több mint 43 ezer személy ellen tettek feljelentést indokolatlan mozgás miatt.

A szigorra pedig szükség van, ha egész Olaszország nem akar arra a sorsra jutni, mint Lombardia. Angelo Borrelli is kihangsúlyozta, hogy ha a lakosság betartja a rendelkezéseket, a többi tartományt elkerülheti a járvány Lombardiában tapasztalt mértékű terjedését.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91988/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?