Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Újabb osztrák települések kerültek vesztegzár alá

Dorogi László

Azonnali hatállyal vesztegzár alá helyezték az ausztriai Vorarlberg tartomány Arlberg régióját az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében.

Fotó: Getty Images

Az intézkedésről Stefan Wallner, a tartomány vezetője számolt be. A döntés értelmében négy település, Lech, Klösterle, Warth és Schröcken is karantén alá került.

A rendkívüli intézkedés várhatóan április harmadikáig tart és kedd délben lépett életbe. A terültre senki nem léphet be és onnan senki nem is léphet ki. A lakosságot arra szólították fel, hogy maradjanak otthon, sőt, a vendégek sem hagyhatják el az érintett településeket.

Azoknak, akik az elmúlt 14 napban a területen tartózkodtak, jelentkezniük kell a tartomány önkormányzatánál, s házi karanténban kell maradniuk. Kivételt jelentenek azok, akik "kritikus munkakörökben" dolgoznak, ugyanakkor nekik is jelenteniük kell, hogy esetlegesen megfertőződhettek koronavírussal - írja az MTI.

A döntést azért hozták meg, mert hétfő óta öt koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak az 1500 fős Lech településen. Martina Rüscher tartományi egészségügyi tanácsos arról tájékoztatott, hogy Vorarlberg tartományban kedd délig százan fertőződtek meg.

Tirol tartományt vasárnap helyezték vesztegzár alá, Günther Platter tartományi vezető kijárási tilalmat rendelt el, a lakosok csak indokolt esetben hagyhatják el otthonukat. Itt jelent meg Ausztriában elsőként a koronavírus, s itt a legmagasabb a fertőzöttek száma (254 fő). Ezzel egy időben rendeltek el veszegzárat a karintiai Heiligenblut településen is.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91930/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,karantén,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?