Blogolj!

Trump úgy számol, augusztusig eltarthat a járvány

Pintér M. Lajos

Az amerikai kormányzat is átmeneti kórházak létrehozását fontolgatja.

Fotó: MTI

Az új típusú koronavírus járványa várhatóan július végéig, augusztusig eltart – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban a vírusellenes küzdelmet irányító kormányzati munkacsoport sajtókonferenciáján.

„Ha jól végezzük a munkánkat, akkor a szakemberek szerint júliusig, augusztusig megfékezhető a járvány”

– fogalmazott az amerikai elnök az MTI szerint.

Trump a kormányzat nevében javasolta, hogy az emberek, köztük a teljesen egészséges fiatalok is, kerüljék el az olyan összejöveteleket, ahol tíznél több személy van. A gazdasági visszaesés mértékét firtató újságírói kérdésre válaszolva Trump hangsúlyozta:

„nem a recesszióról gondolkodunk most, hanem a vírusról”. Hozzáfűzte: a tőzsde „majd gondoskodik önmagáról”.

Megerősítette viszont, hogy a kormányzat támogatni fogja a légitársaságokat, amelyek egyébként 50 milliárd dolláros segítséget kértek.
 Az elnök egyúttal bejelentette, hogy a kormányzat átmeneti kórházak létrehozását fontolgatja. Szintén kérdésre válaszolva hozzáfűzte: gondolkodnak azon is, hogy a hadsereget igénybe vegyék az időleges kórházak kialakításához.

Deborah Birx főorvos, a kormányzati munkacsoport egyik tagja a sajtóértekezleten hangsúlyozta: amennyiben az amerikaiak a következő 15 napban betartják a kormányzat előírásait és javaslatait, „drámai változásokra” számíthatnak. Birx szerint különösen fontos, hogy az emberek ne vegyenek részt olyan összejöveteleken, ahol tíz főnél többen vannak. Fontosnak mondta azt is, hogy abban az esetben, ha valaki akár csak enyhe tüneteket is észlel magán, a családtagjai is vonuljanak önkéntes karanténba legalább 14 napra.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91887/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Egyesült Államok,fertőzés,járvány,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?