Blogolj!

Németországban kiadták a legmagasabb figyelmeztetést

Ragnar Volarus

Németországban kedden kiadták a legmagasabb járványügyi figyelmeztetést. Hollandiában  szigorú intézkedéseket vezettek be a fertőzés terjedésének feltartóztatására, bezárnak egyebek mellett minden iskolát, kávéházat, éttermet és marihuánaboltot.

Annyira meredeken emelkedik a regisztrált fertőzések száma, hogy Németországban a Robert Koch járványügyi intézet (RKI) kedden a legmagasabbra emelte a járványügyi figyelmeztetés szintjét, a szövetségi kormány pedig a világ összes országára utazási figyelmeztetést adott ki.

Németországban nyitva maradhatnak az élelmiszerüzletek, háztartási boltok, gyógyszertárak, üzemanyagtöltő-állomások, bankok, postahivatalok, tisztítók, fodrászok, újságosok, állateledelboltok, barkács- és kertáruházak, de az üzemeltetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy ne alakuljanak ki sorok. Minden egyéb kiskereskedelmi üzletet be kell zárni. A kisipari szolgáltatók továbbra is folytathatják munkájukat.

A fentieken túl be kell zárni minden szórakozóhelyet, kulturális intézményt, sport- és szabadidős intézményt is, de a játszótereket és a vallási intézményeket ugyancsak.

Lothar Wieler, az RKI vezetője szerint az új vírus a lakosság 60-70 százalékát megfertőzi. Véleménye szerint

a világjárvány várhatóan két év alatt cseng le, addig hullámszerűen, időben és térben eltérő intenzitással lesz jelen. Védőoltás csak 2021-re várható.

A vírus által okozott betegség halálozási aránya az eddigi adatok szerint 1 százalék körüli. A fertőzöttek mintegy fele egyáltalán nem tapasztal tüneteket, szervezete észrevétlenül leküzdi a vírust. Azonban a járvány lassítása elengedhetetlen, mert túlterhelődik az egészségügyi ellátórendszer, ha egyszerre sok súlyos beteget kell kezelni.

Ugyancsak kedden a szövetségi külügyminisztérium közölte, hogy mindenkit eltanácsol a nem feltétlenül szükséges külföldi utaktól, mert a nemzetközi közlekedés "drasztikus korlátozására" kell számítani, és arra is, hogy világszerte korlátozzák a mindennapi, nyilvános életet.

Német hírportálok beszámolói alapján a tartományi egészségügyi minisztériumoktól begyűjtött adatok szerint Németországban kedden délben 7543 koronavírus-fertőzést tartottak számon. Ez 722-vel több az előző esti 6821-nél. A járványban 19 ember halt meg, 10 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 5 Bajorországban, 3 Baden-Württembergben és 1 Hamburgban.

Hollandiában még nem tartanak itt, de keddtől bezártak az iskolák, kávéházak, éttermek és marihuánaboltok.

"Célunk a koronavírus maximális ellenőrzése. Prioritásunk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsük a kockázatokat" - mondta Mark Rutte miniszterelnök.

Hollandiában a megerősített fertőzések száma 1413, és 24-en haltak meg a betegségben. 

Belgiumban a halottak száma keddre öttel emelkedett, így elérte a 10-et. A fertőzöttek száma változatlanul 1058.

Luxemburgban keddre 94-re emelkedett a fertőzöttek száma. Egy fertőzött szombaton meghalt. A körülbelül 620 ezer lakosú nagyhercegségben tízen vannak korházban a koronavírus okozta megbetegedés miatt.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91912/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?