Blogolj!

A cseh kormány különgépet indított Kínába 100 ezer gyorstesztért

Ragnar Volarus

A tapasztalatok szerint a koronavírus megfékezésének egyik kulcsa a minél széles körűbb tesztelés, és a csehek is ezen a véleményen vannak. Országuk kormánya ezért még hétfőn különgépet indított Kínába, hogy 100 ezer, a koronavírust kimutató gyorstesztet szállítson Csehországba. A gépet szerda kora hajnalra várják vissza.

Ezek a kínai gyorstesztek 29 perc alatt kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben. A csehek nem veszik félvállról a veszélyt, az egészségügyi miniszter megállapodott a járvány után egyre inkább fellélegző, és egyre több szabad kapacitással bíró Kínával 1,1 millió orvosi maszk és 5 millió védőmaszk beszerzéséről is.

Csehország keddig 6302 embert szűrt koronavírusra. Kedd reggeli jelentések szerint hétfő estig 39 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, mellyel összesen 383-re nőtt a koronavírusos esetek száma. Halálos áldozat egyelőre nincs, de három beteg állapota válságos.

Csehországban egyébként a börtönökben is elkezdték a maszkok gyártását, melyek szétosztását az egészségügyi minisztérium csütörtök körül kezdi meg. Prágában keddtől már csak arcmaszkban lehet felszállni a buszokra, villamosokra, aki nem így tesz, azt azonnal leszállítják.

Persze a közlekedők száma nem túl magas, hiszen hétfő óta országos vesztegzár van életben, azaz az emberek csak olyan indokolt esetekben hagyhatják el lakásukat, és tartózkodhatnak közterületen, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak be.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91904/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?