Blogolj!

Tizennégyen haltak meg Nagy-Britanniában egy nap alatt, Olaszországban még nagyobb a baj

Ragnar Volarus

Egy nap alatt tizennégyen haltak meg az új típusú koronavírus okozta fertőzésben Nagy-Britanniában - közölte vasárnap délután a brit egészségügyi minisztérium. A tájékoztatás szerint a rendszeres napi kimutatások kezdete óta eddig  35 halottja van a járványnak.

A minisztérium adatai alapján Nagy-Britanniában vasárnapig 40 279 szűrést végeztek, és ezek eredményei között 1372 pozitív leletet azonosítottak, vagyis ennyi páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírust. A fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 223-mal emelkedett.

Nagy-Britanniában eddig nem rendeltek el olyan szigorú korlátozó intézkedéseket, mint számos más európai országban, az iskolákat sem zárták be és sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozták. A londoni külügyminisztérium utazási útmutatója mindazonáltal felhívja a brit állampolgárokat, hogy ne utazzanak fertőzött területekre, vasárnaptól pedig szerepel benne az is, hogy ha nem feltétlenül szükséges, az Egyesült Államokat se keressék fel.

Donald Trump amerikai elnök már korábban bejelentette, hogy a jövő hét elejétől Nagy-Britanniára és Írországra is kiterjesztette a beutazási tilalmat, amelyet eredetileg az Európai Unió schengeni övezetének országaira rendelt el a járvány európai terjedésére hivatkozva.

Eközben Olaszországban az utóbbi huszonnégy órában háromszázhatvannyolccal 1809-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma a polgári védelmi hatóság vasárnap esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem háromezerrel 24 747-re nőtt.

Angelo Borrelli a polgári védelmi hatóság vezetője hangsúlyozta, hogy ez az eddigi legmagasabb napi emelkedés az elhunytak és a fertőzöttek számában is. Az új fertőzöttek száma egy nap alatt elérte a 2853-at. A halottakból 252 a gócpontnak számító Lombardiában veszítette életét. 

A betegekből több mint 9 ezer házi karanténban tartózkodik, a kórházban kezeltek tíz százaléka van intenzív osztályon. Eddig több mint 124 ezer koronavírus-tesztet végeztek.

Arra a kérdésre, hogy további emelkedés várható-e, a közegészségügyi hivatal vezetője Silvio Brusaferro elmondta, a csúcsot a következő időszakban várják, és a fertőzés az egész ország területén az eddiginél is erősebben terjedhet.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91821/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?