Blogolj!

Szigorítanak az osztrákok, odacsapnak koronavírusnak

Dorogi László

Szigorú óvintézkedéseket vezetett be az osztrák kormány pénteken a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében.

Fotó: MTI/AP

Akárcsak a magyar kormány, szomszédaink vezetése is ádáz küzdelmet vív az egész világot rettegésben tartó koronavírus-járvány ellen. Ukrajna pénteken bejelentette, két hétre lezárja a határait a külföldiek előtt, a magyar-román határszakaszon négy átkelőt zártak be ideiglenesen, szinte kivétel nélkül minden országban rendkívüli állapotok uralkodnak.

Ausztriában eddig 432 fertőzöttet regisztráltak, eddig egy 69 éves férfi halt meg a koronavírus-fertőzés következtében, az elmúlt napokban viszont negyven százalékkal emelkedett a fertőzöttek száma, ezért az osztrák kormány úgy döntött, hétfőtől szigorítja az érvényben lévő intézkedéseket.

Sebastian Kurz kancellár úgy fogalmazott, a járvány lassítása érdekében csökkentett üzemmódba kell kapcsolniuk az országot, míg Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kiemelte, nem szeretnék, ha ugyanaz megtörténne Ausztriával, mint ami Olaszországgal történt.

A bevezetett intézkedések szerint hétfőtől minden étteremnek, bárnak és kávézónak legkésőbb délután háromkor be kell zárnia, valamint az élelmiszerüzleteken, a postákon, a gyógyszertárakon, a bankokon és állateledel boltokon kívül semmilyen üzlet nem lehet nyitva. A munkáltatókat felszólították arra, hogy lehetőség szerint alkalmazottaikat távmunkában foglalkoztassák, aki teheti otthonról végezze el a munkáját.

Két települést, Paznauentalt és St. Anton am Arlberget karantén alá helyeznek, ezeket a területeket teljesen izolálják, a következő tizennégy napban a települések lakói minden ellátást megkapnak, de nem hagyhatják el a területet. Leállítják a légi közlekedést Spanyolország, Svájc és Franciaország irányába, a kórházakba pedig látogatási tilalmat vezetnek be: csak a beteg gyerekeket és a haldokló rokonokat látogathatják a hozzátartozók.

Az osztrák kormány mindenkit felszólít, hogy a veszélyeztetett csoportok védelme érdekében kerüljék az érintkezést a hetven évnél idősebbekkel, valamint a súlyos szív-, tüdő- és keringési betegségben szenvedőkkel, a cukorbetegekkel és a daganatos betegekkel.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91731/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?