Blogolj!

Koronavírusos lett Brazília elnöke - egyre több vezető politikus érintett a járványban


Hétvégén az Egyesült Államokban járt Jair Bolsonaro brazil elnök  feleségével és több miniszterrel együtt, velük tartott Fabio Wajngarten fotós is. Wajngartenről pár nappal ezelőtt derült ki, hogy koronavírusos, most pedig az elnök tesztje is pozitív lett.

A brazil elnök szombat este találkozott Donald Trumppal is, az amerikai elnök Mar-a-Lago-i rezidenciáján, ahol a képek tanúsága alapján a két elnök elég közel is volt egymáshoz. Trump csütörtökön azt mondta az amerikai sajtónak, hogy ő nem aggódik.

Ebből is látszik, hogy a vírus nem válogat. Egy politikus ugyanúgy veszélyeztetett, mint egy átlagpolgár. És bár a brazil elnök az első államfő, aki elkapta a vírust, több vezető politikus közelében is megjelent a korona.

Megfertőződött a brit egészségügyi miniszter, koronavírussal diagnosztizálták a kisebbik olasz kormánypárt vezetőjét, Nicola Zingarettit is, aki egyben Lazio tartomány kormányzója is. A francia nemzetgyűlésben több képviselő is elkapta a koronavírust köztük a francia kultuszminiszter is, aki előtte Macronnal is találkozott.

Spanyolországban az esélyegyenlőségért felelős miniszternek és a Vox párt főtitkárának lett pozitív a tesztje. A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau feleségét is koronavírussal diagnosztizálták. Trudeau tesztje negatív lett, ettől függetlenül önkéntes karanténba vonult. 

Iránban a parlamenti képviselők 8 százaléka fertőződött meg, megbetegedett az ausztrál belügyminiszter és a román Nemzeti Liberális Párt egyik tagja is. 

A különböző állami találkozókon bevett szokás a kézfogással üdvözlés, bár egyre többen hagyják el és az üdvözlésnek valamilyen más formájával helyettesítik, ahogy ezt nem rég Károly herceg is tette.
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91729/pics/lead_800x600.jpg
ausztrália,Donald Trump,Franciaország,Irán,Nagy-Britannia,Olaszország,Spanyolország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?