Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Pánik felsőfokon: a maffiával állíttatná meg a koronavírust egy olasz professzor

Dorogi László

Nagy a baj Olaszországban. Ezt mindenki tudja, látja, hallja, aki követi a friss híreket. A dél-európai ország valamilyen okból másoknál jóval nagyobb dózisban "kapta meg" a koronavírus-járványt, és most elkeseredetten harcol ellene.

Fotó: en24.news

Kedden Olaszország egészére kiterjesztették a legmagasabb fokú óvintézkedéseket, Giuseppe Conte miniszterelnök pedig arra szólította fel az olaszokat, hogy bármi történik is, maradjanak otthon. Lakóhelyét csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán, vagy egészségügyi okokból, aki erre külön engedélyt kap, a sportrendezvényeket felfüggesztették, a múzeumokat, mozikat, színházakat, templomokat, edzőtermeket és uszodákat bezárták, a presszók, éttermek és sörözők csak este hatig vannak nyitva. Szóval tényleg mindent megtesznek.

A félelem persze nagy úr. A fertőzés gócpontjának számító északi területekről fejvesztve tódulnak az emberek a déli, kevésbé fertőzött régiókba, ez viszont azért nagy baj, mert a vírus lappangása esetén tovább gyorsíthatják a rettegett Covid-19 terjedését délen. S hogy mire képes a pánik? Például arra, hogy egy elismert olasz professzor arra vetemedjen, hogy a maffia segítségét kérje a vírus elleni küzdelemben.

"Felszólítom a maffiát, az `ndrangheta`t, a Sacra Corona Unitát és a Camorát az általuk ellenőrzött hatalmas területeken, hogy kötelezzék karanténra minden olyan honfitársunkat, akik hirtelen visszatértek otthonukba a vörös övezetekből"

- írta Facebookján Alessandro Campi, aki a Perugiai Egyetem politikai professzora, aki azzal kapcsolatban fakadt ki, hogy sokan nem veszik elég komolyan a vírus megfékezése érdekében hozott intézkedéseket, és a tiltás ellenére nagy tömegekben gyűlnek össze bulikázni péntek és szombat este. A professzor azért tovább ment és egyenesen felszólította az olasz kormányt, hogy ha kell, működjön is együtt a maffiaszervezetekkel.

"Ha önmagukban nem tudják betartani ezt az elemi óvintézkedést, helyénvalónak tartanám, hogy az olasz állam hatóságai működjenek együtt velük"

- zárta sorait az 59 éves professzor, aki aztán később törölte a bejegyzését. Csak nehogy ebben is a maffia keze legyen...

Az egész országra kiterjedő intézkedés egyébként a jelenlegi tervek szerint április 3-ig tart, addig országszerte szünetel az oktatás is és felfüggesztették a Serie A labdarúgóbajnokság küzdelmeit is.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91586/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?