Blogolj!

Csaknem százhetven halott – tarol a koronavírus Olaszországban

Pintér M. Lajos

6 százalék fölött a halálozási arány a súlyosan fertőzött Itáliában.

Illusztráció: pixabay.com

Egy nap alatt csaknem százhetvennel 631-re emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban a polgári védelmi hatóság kedd esti tájékoztatója szerint, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma valamivel kevesebb mint ezerrel 10 149-re nőtt.

Olaszország e szerint hivatalosan 6,2 százalékos a halálozás, de egyrészt valószínűleg jóval több a nem diagnosztizált fertőzöttek száma, másrészt a kiugróan magas halálozási adat okaként a szakemberek az idősek rendkívül nagy arányát említik. 

A friss bejelentés szerint a halottak száma az előző napi 463-hoz képest 36 százalékkal, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig az ugyanekkor feljegyzett 9172-höz képest 10,7 százalékkal nőtt. Ez a legnagyobb mértékű emelkedés ezen betegség február 21-i olaszországi észlelése óta. Az eddigi fertőzöttek közül 1004-en már teljesen meggyógyultak, 877-en intenzív kezelésben részesülnek.

A járvány továbbra is az északi országrészre koncentrálódik: Lombardia tartományban 5791, Emilia-Romagnában 1533, Venetóban 856 esetet regisztráltak – összegez az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91612/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?