Blogolj!

A cseh diákokat is hazavágja a koronavírus

Pintér M. Lajos

Meghatározatlan időre felfüggesztik az oktatást az általános és középiskolákban.

Illusztráció: pixabay.com

Csehországban szerdától kezdve meghatározatlan időre felfüggesztik az oktatást az általános és középiskolákban, és már kedd estétől tilos minden százfősnél nagyobb nyilvános rendezvény megtartása – közölte Andrej Babis cseh miniszterelnök.

Eddig az ötezer személynél nagyobb tömeget megmozgató rendezvények voltak csak betiltva – emlékeztet az MTI. A nem állami egyetemek és főiskolák saját hatáskörükben dönthetnek az oktatás felfüggesztéséről. A prágai műszaki egyetemen már hétfőtől szünetel az oktatás. A cseh kórházakban és nyugdíjasotthonokban kedd reggeltől már látogatási tilalom van. Múlt hét óta szünetel a légi közlekedés Prága, valamint az olasz, a kínai és a dél-koreai repülőterek között.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter szerint az új koronavírussal megfertőzött személyek száma negyvenre emelkedett. Laboratóriumi vizsgálatokat mintegy 1200 személynél végeztek, míg több mint kétezren karanténban vannak saját otthonukban.

A hatóságok különösen veszélyesnek tartják egy prágai taxisofőr esetét, akinél nem sikerült megállapítani, hogyan fertőződött meg. Roman Prymula helyettes egészségügyi miniszter szerint ez az eset azt jelzi, hogy a fertőzés már a csehországi lakosság körében is kezd terjedni.

„A rendkívüli intézkedésekre azért van szükség, hogy még idejében megakadályozzuk a járvány terjedését”

– jelentette ki Adam Vojtech.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91595/pics/lead_800x600.jpg
Csehország,fertőzés,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?