Blogolj!

Nem lesznek szentmisék Olaszországban április elejéig


Az Olasz Püspöki Konferencia március 9-től április 3-ig felfüggesztette a nyilvános szentmisék bemutatását, együttműködve az olasz kormánnyal a koronavírus terjedésének megállításában.

A püspöki konferencia közleményükben hangsúlyozza, kizárólag az a szándék vezeti őket, hogy hozzájáruljanak a közegészségügy védelméhez követve olasz kormány intézkedéseit, amelyeket a vírussal kapcsolatos szükséghelyzetben elrendelt. 

A minisztertanács elnökségének dekrétuma ma, március 9-én lép érvénybe, megelőző célzattal elrendeli minden polgári és vallási szertartás felfüggesztését az egész ország területén, beleértve a temetési szertartásokat is. A rendelkezés kötelezően magában foglalja a nyilvános szentmiséket és az egyházi temetéseket is. 

Az olasz püspökök közleményükben hangsúlyozzák, hogy a lelkipásztorok, papok és hívek számára fájdalmasak ezek a komoly megszorítások. Az olasz egyház egyházmegyéin és plébániáin keresztül közel áll az emberekhez, osztozik aggodalmaikban az egészségügyi vészhelyzettel szemben, ami az egész országot érinti, ezért az egyeztetéseket követően átvették azokat az intézkedéseket, amelyek segítségével a kormány meg akarja állítani a vírus terjedését.

(Forrás: Magyar Kurír)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91533/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?